Ortaya Karışık Spor

Motosiklete binmek

Zamanınızı otomobil denilen kafeste mi harcıyor ve neden bazı kişilerin motosiklet kullandığını anlamakta güçlük çekiyor musunuz? Size bir sır vereyim, eğer denemezseniz asla bilemeyeceksiniz. Motosiklet adeta bir virüs gibidir, siz anlamadan beyninizdeki hücrelere yerleşir ve ömür boyu sürecek bir bağımlılık artık sizi beklemektedir.

Bir motosiklet kullanıcısına bu bağımlılığın altında yatan sebepleri sormayın çünkü size elbette bazı nedenleri sıralayacaktır ancak emin olun ki gerçek nedenleri bilen kimse olduğunu sanmıyorum kendim de dahil olmak üzere.

Bir zamanlar motosikleti çok saçma bulurdum. Bilirsiniz kızların genel barbi bebek sevdası gibi biz erkekler de otomobil sevdasıyla doğarız. Güçlü mekanik alet edevatlar bize çekici gelir ya da öyle yetiştiriliriz. Belkide sebep sadece bünyemizdeki testosteronun etkileridir, neyse çok önemi yok. Hep 18 yaşıma gelip ehliyet alıp otomobil sürme hayali ile yaşadım küçüklüğümü. Motosiklet her ne kadar ailem tarafından desteklense de bana mantıksız geliyordu.  Hemen hemen hepimiz çocukluğumuzu bisikletle haşır neşir olarak geçirmişizdir, bisikleti küçümsediğimden değil yanlış anlaşılmasın çok keyifli ve bir o kadar güzel bir spordur ancak bir doymuşluk ve farklılık isteği ile motor takılmış bir bisiklet beni heyecanlandırmıyordu. Her ne kadar spor motosikletleri güzel bulsam da onları da tehlikeli canım bunlar, ölüm makineleri diyip geçiyordum. Aklımda sadece otomobil vardı.

Kendimi bu mantıkla iki yıl kadar kandırdım, 20 yaşıma geldiğimde ise bir anda virüs bulaştı. Nerden geldi nasıl geldi anlamadım bile ama çılgın gibi deli gibi motosiklet istemeye başlamıştım. O seleye bir defa oturunca geri dönüşü olmayan bir yola girersiniz.  Bisiklete hiç benzemiyordu iki tekerli olması dışında. Bu gün hala neden motora bindiğimi bilmiyorum. Özgürlük mü? Motosiklet klüplerinden edindiğim arkadaşlar mı? Ya adrenalin? Bu sorunun net bir cevabı yok. Bunların hiç biri gerçek bir bağımlılık sebebi değil, aynı şeyleri başka yerlerde, aktivitelerde de bulabilirsiniz. Bir defa iyi bir motora binin ve anlayamadığınız şekilde bağımlı olup hak vereceksiniz.

Bunun yanısıra gerçekten de pek çok iyi arkadaşımı motosiklet sayesinde edindim. Motosiklet kullanıcıları arasında görünmez bir bağ vardır. Yolda tek başınıza sürerken dinlenmek için durduğunuzda bir motorcu kesinlikle durup bir sıkıntı olup olmadığını sorar. Yolda karşılaşınca bir selam verirler, benzin almak için durunca orada başka bir motorcu daha varsa ayak üstü hiç tanımadığınız kişiyle 40 yıllık arkadaş gibi muhabbet ederken bulursunuz kendinizi. Bir motorcu yolda asla yalnız kalmaz.

Hepinize keyifli sürüşler dilerim.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com